De medewerker is op de hoogte van de mogelijke gezondheidseffecten die kunnen ontstaan bij het werken / klimaatbelastende omstandigheden (warmte/hitte).
De medewerker is in staat om de juiste maatregelen te nemen ter voorkoming van gezondheidseffecten.
Tijdens de werkzaamheden houdt de medewerker rekening met de omstandigheden en neemt hiervoor de juiste beheersmaatregelen.
De medewerker is in staat om het werk goed te organiseren, zodat zwaar werk zoveel mogelijk tijdens de minst warme momenten worden uitgevoerd.
De medewerkers beperken de tijd dat men met hitte/warmte te maken heeft door het werk af te wisselen (taakroulatie).
Ambities werkgevers
Bij overschrijding van luchttemperatuur van 27°C en bij grote hitte van stralingsbronnen (fornuis/kookplaten e.d.) worden andere maatregelen genomen ter voorkoming van gezondheidsschade.
Eisen werknemers
De medewerker heeft voorlichting ontvangen over de mogelijke effecten van warmte/hitte belasting.
De medewerker is in staat om onderstaande beheersmaatregelen toe te passen:
Pauzeer op tijd en las zonodig korte pauzes in.
Neem pauze in een koele ruimte.
Neem als dat kan afstand van de hitte /stralingsbron.
Meld gezondheidsklachten door warmte-uitputting op tijd, zoals duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid.
Draag aangepaste kleding (denk ook aan brandveiligheid, gebruik speciale kokskleding).